Opleiding Airco

In cvo Groeipunt kan je de opleiding airco-technieker volgen. Na de opleiding kan je koel- en airco-installaties en warmtepompen monteren, in werking stellen en afregelen.

Beschrijving van de opleiding aircotechnieker:

De totale opleiding duurt maximaal 3 semesters voor wie geen relevante voorkennis heeft. Indien je relevante voorkennis kan aantonen, is het mogelijk om te starten in de vervolgmodules. De opleiding bevat volgende delen:

 • basis airco-koeltechnieker (1 semester)
  • Module basis metaal - 40 lestijden
  • Module basis installaties - 40 lestijden
  • Module elektrische opbouwinstallaties - 80 lestijden
 • vervolg airco-koeltechnieker:
  • DEEL 1 Plaatsen koelinstallaties - 120 lestijden (1 semester)
  • DEEL 2 Airco+warmtepompen - 120 lestijden (1 semester)

LNE examen voor het certificaat vakbekwaamheid koeltechnieker categorie I

Cvo Groeipunt is een erkend opleidingscentrum om het certificaat vakbekwaamheid in de koeltechniek categorie I aan te bieden. Voor meer info over welke werkzaamheden je dan mag uitvoeren: klik hier. Dit certificaat is noodzakelijk om als koeltechnieker professioneel aan de slag te gaan conform de huidige Vlaamse wetgeving.

Cvo Groeipunt biedt volgende opleidingsmogelijkheden aan om dit certificaat te behalen:

 1. Je volgt de opleiding airco-technieker in cvo Groeipunt en daarna doe je het LNE examen in cvo Groeipunt.
 2. Je bent al actief als professioneel, maar je wilt jouw certificaat vakbekwaamheid in de koeltechniek categorie I behalen:
  dan volg je de korte opleiding kennisupdate voor professionelen  in cvo Groeipunt en daarna doe je het LNE examen.

LNE actualisatie-examen voor het certificaat vakbekwaamheid koeltechnieker categorie I

Wanneer je als professioneel in het bezit  bent van een geldig certificaat in de koeltechniek moet je na 5 jaar opnieuw certificeren.
Als je in de 12 maanden voor de vervaldatum van het lopende certificaat minstens 60% behaald op het actualisatie-examen wordt de geldigheid van het certificaat verlengd voor een periode van 5 jaar.

In cvo Groeipunt kan je je voorbereiden op dit actualisatie-examen door de korte opleiding voorbereiding actualisatie-examen waarin jouw kennis over zowel theorie als wetgeving wordt bijgespijkerd.

Na de opleiding airco-technieker behaal je het eindcertificaat airco-technieker. Deze opleiding behoort tot het studiegebied koeling en warmte.  Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

ONZE OPLEIDINGEN Airco

De opleiding Airco gaat door in Ninove

VERVOLG airco-koeltechnieker DEEL 2 (airco+warmtepompen) (bijna volzet)


Opleiding Airco CVO Groeipunt

CVO Groeipunt Ninove
Centrumlaan 160
9400 NINOVE

opleiding Airco-technieker

opleiding Airco

CVO GROEIPUNT
Opleiding Airco