Opleiding Industrieel installateur

De industrieel elektrotechnisch installateur houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector. Zijn takenpakket bestaat uit schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Combineer deze diplomagerichte opleiding met de opleiding aanvullende algemene vorming en behaal jouw diploma.

Opleiding Industrieel installateur

De beroepsopleiding elektricien voor industriële installaties omvat 3 jaren bij cvo Groeipunt. De industrieel elektrotechnisch installateur houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector. Zijn takenpakket bestaat uit schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

In cvo Groeipunt kan het traject industrieel elektrotechnisch installateur gevolgd worden als aanvullende opleiding na het behalen van het certificaat residentieel elektrotechnische installateur. Deze cursisten starten dan onmiddellijk in het 2de jaar. Nieuwe starters in de opleiding industrieel elektrotechnisch installateur starten in het 1ste jaar en doorlopen het volledige 3-jarige traject. Gezien de gemeenschappelijke inhoud van beide opleidingen volgen cursisten van het 1ste jaar residentieel installateur en het 1ste jaar industrieel installateur dezelfde lesinhouden gedurende hun 1ste jaar.

ONZE OPLEIDINGEN Industrieel installateur

De opleiding Industrieel installateur gaat door in Lokeren, Ninove

Industrieel elektrotechnisch installateur 1: Industriële elektriciteit en installaties

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Opleiding Industrieel installateur CVO Groeipunt

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Industrieel elektrotechnisch installateur 2: Aansluiting Elektrische borden

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Opleiding Industrieel installateur CVO Groeipunt

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Industrieel Elektrotechnisch Installateur: 3e jaar

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Opleiding Industrieel installateur CVO Groeipunt

CVO Groeipunt Ninove
Centrumlaan 160
9400 NINOVE

opleiding elektriciteit industrieel installateur

opleiding Industrieel installateur

CVO GROEIPUNT
Opleiding Industrieel installateur