AAV Frans M1

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 15 september 2020 t.e.m. dinsdag 10 november 2020

Vindt plaats op:

Dinsdag van 12.45 uur tot 16 uur

Aantal lesuren: 40

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 10

Lokaal: nog te bepalen

EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Info opleiding

In de modules Frans leert de cursist op een redzaamheidsniveau zich uit te drukken in functioneel, alledaags Frans om tegemoet te komen aan wat de maatschappij aan taalvaardigheid eist.


In Frans 1 leer je jezelf voorstellen (adres, woonplaats, beroep, telefoonnummer, emailadres), iemand begroeten en afscheid nemen (zowel vriendschappelijk als beleefd in werksituaties); vragen waar iemand vandaan komt; hoe iemand het maakt, vragen naar iemands woonplaats, vragen naar iemands gegevens (adres, telefoonnummer, beroep, email-adres). Je leert vragen hoe iets geschreven wordt en kan vragen iets te spellen. hiervoor leer je ook het Franse alfabet. we leren tellen in het Frans, vragen wat langzamer te spreken, iets te herhalen en vragen hoe iets geschreven wordt. Voor grammatica leren we de bepaalde lidwoorden (le, la, l’, les) en onbepaalde lidwoorden un, une, des), de tegenwoordige tijd (werkwoorden op –er, -ger, -cer, être, avoir, faire), het meervoud van zelfstandige naamwoorden (basis), het persoonlijk voornaamwoord, vraagjes stellen (met intonatie) – vraagwoorden (où, quand, pourquoi, quand, quel, à quelle heure, qui, quoi), negatief antwoorden. (ne pas, ne jamais, ne rien, ne plus, ne nulle part, ne aucun, ne personne). Uiteraard komen ook de vier vaardigheden lezen, spreken, luisteren en schrijven uitgebreid aan bod.


Er wordt 25% van de lestijd als afstandsonderwijs ingericht. Hiervoor krijg je online opdrachten om thuis te verwerken.


Wie denkt over voldoende kennis van deze module te beschikken, kan een vrijstellingsproef aanvragen.

Certificaat AAV


AAV moderne vreemde taal:

  • Frans M1 (40 lestijden)
  • Frans M2 (40 lestijden)
  • Frans M3 (40 lestijden)
  • Frans M4 (40 lestijden)


Gespreide evaluatie

Diploma secundair onderwijs

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Frans 1 - Kopieën -- EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)

De vakken uit de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV) leiden in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding naar een volwaardig diploma secundair onderwijs. We bekijken samen met jou welke vakken je nog moet volgen en hoeveel vakken je volgt per week. Je bepaalt dus zelf de duur van je traject. Op die manier krijg je de kans om toch nog je diploma secundair onderwijs te behalen.

Opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)

Onze troeven

- Flexibel: Alle cursussen worden modulair georganiseerd zodat je een eigen leertraject kunt uitstippelen naargelang je situatie en behoeften.

- Vrijstellingen: Heb je al voorkennis? Aan de hand van een vrijstellingsproef kan je sneller je traject doorlopen. Ook je vroegere schoolresultaten of resultaten van de examencommissie kunnen leiden tot vrijstelling van bepaalde modules, maar daarvoor kijken we enkel naar resultaten die maximum 4 jaar geleden behaald werden en enkel op vertoon van het originele rapport.

- Geen examenstress: In de opleiding aanvullende algemene vorming worden geen examens ingericht. De evaluatie gebeurt gespreid. Dit betekent dat er regelmatig toetsen worden afgenomen. De resultaten hiervan vormen samen de eindevaluatie. In sommige diplomagerichte opleidingen worden wel nog examens afgenomen.

- Gecombineerd onderwijs: In de algemene vorming proberen we de leertijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarom beperken we een les tot maximaal 3 uren. Zo blijf je geconcentreerd tot het einde van de les. Een deel van de leertijd gebeurt dan thuis op het moment dat je daar tijd voor hebt. Via het elektronisch leerplatform kunnen taken ingediend en oefeningen gemaakt worden. Je vindt er ook de agenda, berichten van leerkrachten en aanvullende informatie in verband met de cursussen.

- Open Leercentrum (OLC): Heb je thuis geen of moeilijk toegang tot een PC met internetaansluiting, heb je niet de nodige software of kan je thuis niet rustig studeren? Dan kan je altijd terecht in het Open Leercentrum op de campus. 

- AAV @ home: Studeer thuis op eigen tempo! De leerstof wordt volledig in afstandsonderwijs aangeboden. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je thuis over een computer met webcam beschikken en moet je vlot met digitale toepassingen kunnen werken.

- AAV: Minimum of verbreding: Bij sommige modules uit de AAV bieden we de keuze tussen M en B aan. Het gaat telkens om dezelfde module met hetzelfde aantal lestijden, maar met een verschillende aanpak. In de B-modules wordt oa meer afstandsonderwijs aangeboden.

Infosessies

Al wie met tweedekansonderwijs wenst te starten, volgt eerst een infosessie. Momenteel zullen deze enkel online aangeboden worden. Om je aan te melden klik je op de datum van je keuze.

Maandag 24 augustus om 9u30

Maandag 24 augustus om 19u

Donderdag 27 augustus om 9u30

Donderdag 27 augustus om 19u

Afhankelijk van de situatie zullen deze infosessies online of in campus Lokeren doorgaan. Voor de online infosessies ontvang je een link via mail. Tip: check je spam als je niets ontvangen hebt!

Mocht één van de voorgestelde data niet mogelijk zijn voor jou, dan kan je een afspraak maken via dit formulier.

Voor de opleiding AAV in Ninove (avondtraject) zullen de infosessies doorgaan vanaf 20 augustus. Ontdek hier de kalender van de infosessies in Ninove. Wil je een infosessie bijwonen of deelnemen aan een intake, maak dan eerst een afspraak.

Uurroosters

Klik hier om het uurrooster AAV van Lokeren in PDF te downloaden. De modules AAV @ home staan hier ook in vermeld. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Klik hier om het uurrooster AAV (=avondtraject) van Ninove in PDF te downloaden. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Ons professioneel en gemotiveerd team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen in je traject!