Duits 1A (voor op reis - tweewekelijks)

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 7 september 2020 t.e.m. maandag 14 juni 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18.30 uur tot 21.10 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Beveren
Europalaan 1
9120 BEVEREN-WAAS

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

Moezel, Eifel, het Zwarte Woud, de mooie regio Beieren… te veel mooie plaatsen in Duitsland om op te noemen. Maar ook in Oostenrijk en Zwitserland wordt Duits gesproken en bij ons in België in de Oostkantons (Eupen/Malmedy/Sankt Vith).


Wil je graag een korte of eerder langere vakantie doorbrengen in deze prachtige streken maar is je kennis van het Duits beperkt?


Dan is deze cursus ideaal voor jou. Hier leer je alles wat je nodig hebt op reis in Duitsland: eten en drinken, vervoer, de weg vragen, hotel en andere verblijfsmogelijkheden. Maar ook de nodige cultuur en bezienswaardigheden komen aan bod.


Deze cursus vindt tweewekelijks plaats bij CVO Groeipunt, dus je moet niet elke week naar de les komen.vervolgcursus = Duits 1B (voor op reis)


RICHTGRAAD 1

  • Niveau 1 = breakthrough (A1*)
  • Niveau 2 = waystage (A2)

RICHTGRAAD 2 (B1)

  • Niveau 3= threshold 1
  • Niveau 4= threshold 2
  • Niveau 5= threshold 3
  • Niveau 6= threshold 4

RICHTGRAAD 3 (B2)

  • conversatie 1 = vantage 1
  • schrijven en lezen 1 = vantage 2

RICHTGRAAD 4 (C1)

  • conversatie 2 = effectiveness 1
  • schrijven en lezen 2 = effectiveness 2


*A1-A2-B1-B2-C1 = niveaus volgens de schaal van het Europees ReferentieKader (ERK).

Geen voorkennis vereist

Permanente evaluatie

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Duits 1 - kopieën (vrijblijvend) 6 EUR
Totaal: 96 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT BEVEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Talen - Duits

Op de latten in het hooggebergte, wandelen in het Zwarte Woud, wijnproeven aan de Moezel, een kamer reserveren per mail of je Duits opkrikken voor je job? Een mondje Duits kan wonderen doen. Bij CVO Groeipunt kun je zowel als absolute beginner als als gevorderde terecht! 

In onze opleiding Duits staat een communicatieve aanpak centraal. Tijdens de eerste twee jaar leer je in CVO Groeipunt stap voor stap communiceren over dagelijkse onderwerpen. Zowel spreken, luisteren, schrijven als lezen komen geïntegreerd aan bod.
Eenmaal je de basisprincipes van het Duits onder de knie hebt, leer je in een ontspannen sfeer verder communiceren over vertrouwde thema’s en dit binnen de 4 vaardigheden. Ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven beschrijven, praten over ambities en verwachtingen: het komt stap voor stap aan bod.

Tot slot is er conversatie Duits als je al behoorlijk vlot en correct het Duits beheerst. Spreken en luisteren over actuele onderwerpen zijn hier de sleutelwoorden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.