Duits conversatie 1 (vantage 1 A - tweewekelijks)

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 3 september 2020 t.e.m. donderdag 10 juni 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 18.30 uur tot 21.10 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

In deze perfectioneringscursus gaan de spreek- en luistervaardigheid met alle aandacht aan de haal. Schrijven en lezen verdwijnen hier naar de achtergrond en worden enkel gebruikt ter ondersteuning van het spreken en luisteren.


Tijdens de conversatielessen komen actuele thema’s aan bod in de vorm van discussies, presentaties, … Daarnaast wordt er ook ingegaan op de interesses en vakgebieden van de cursisten.


De woordenschat die hierbij aan bod komt kan gespecialiseerd zijn maar de nadruk blijft steeds liggen bij een gevarieerd en correct taalgebruik, een vlotte en hedendaagse taal.


Natuurlijk is er ook nog ruimte voor interessante, leerrijke en aangename extra activiteiten die zorgen voor een bijzonder gezellige sfeer in de klasgroep.vervolgcursus = Duits conversatie 1 (vantage B)


RICHTGRAAD 1

  • Niveau 1 = breakthrough (A1*)
  • Niveau 2 = waystage (A2)

RICHTGRAAD 2 (B1)

  • Niveau 3= threshold 1
  • Niveau 4= threshold 2
  • Niveau 5= threshold 3
  • Niveau 6= threshold 4

RICHTGRAAD 3 (B2)

  • conversatie 1 = vantage 1
  • schrijven en lezen 1 = vantage 2

RICHTGRAAD 4 (C1)

  • conversatie 2 = effectiveness 1
  • schrijven en lezen 2 = effectiveness 2


*A1-A2-B1-B2-C1 = niveaus volgens de schaal van het Europees ReferentieKader (ERK).

Duits richtgraad 2 of slagen voor een niveautest

Permanente evaluatie

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Duits conversatie 1 6 EUR
Totaal: 96 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Talen - Duits

Op de latten in het hooggebergte, wandelen in het Zwarte Woud, wijnproeven aan de Moezel, een kamer reserveren per mail of je Duits opkrikken voor je job? Een mondje Duits kan wonderen doen. Bij CVO Groeipunt kun je zowel als absolute beginner als als gevorderde terecht! 

In onze opleiding Duits staat een communicatieve aanpak centraal. Tijdens de eerste twee jaar leer je in CVO Groeipunt stap voor stap communiceren over dagelijkse onderwerpen. Zowel spreken, luisteren, schrijven als lezen komen geïntegreerd aan bod.
Eenmaal je de basisprincipes van het Duits onder de knie hebt, leer je in een ontspannen sfeer verder communiceren over vertrouwde thema’s en dit binnen de 4 vaardigheden. Ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven beschrijven, praten over ambities en verwachtingen: het komt stap voor stap aan bod.

Tot slot is er conversatie Duits als je al behoorlijk vlot en correct het Duits beheerst. Spreken en luisteren over actuele onderwerpen zijn hier de sleutelwoorden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.