Webontwikkelaar: websiteproductie

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 17 september 2020 t.e.m. donderdag 21 januari 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 08.45 uur tot 11.45 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

Om een website te maken heb je verschillende bouwstenen nodig om teksten, afbeeldingen, tabellen en formulieren te ontwerpen en functioneel te maken voor webpagina’s.


HTML is de taal die zit achter een website. Er bestaan hulpprogramma's (Dreamweaver, enz) die deze code voor je genereren, maar elke webdesigner komt ooit wel eens in aanraking met HTML. Zelfs mensen die uitsluitend met Wordpress, Joomla of Drupal werken om de inhoud van een site te beheren.


Wanneer je rechtstreeks in de HTML-code werkt met een eenvoudige tekst editor, is je code zuiver en to the point. Het resultaat is zoals je het wenst en de site laadt snel in. Je moet overigens ook HTML kennen om een stapje verder te gaan en met Javascript, PHP of Javascript/JQuery aan de slag te gaan.


CSS is een taal waarmee je een website een opmaak kan geven. In het hedendaagse webdesign moet structuur gescheiden worden van opmaak. De kennis van CSS is dan ook erg belangrijk. CSS is niet enkel verplicht, je kan er ook mooie consequente lay-outs mee bouwen die je later op heel vlugge manier kan aanpassen qua lay-out. CSS3 is de nieuwste versie.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 90 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

Opleiding Webontwikkelaar

Een webontwikkelaar bouwt websites en webapplicaties die kunnen gebruikt worden voor bedrijven, organisaties en verenigingen: Je krijgt een grafisch ontwerp dat afgewerkt is volgens de eisen van de klant of een designer.  Dit grafisch ontwerp wordt technisch uitgevoerd zodat het op alle schermen en voor alle toestellen mooi en functioneel gebruikt kan worden.

Soms werk je verder aan bestaande applicaties of ontwikkel je nieuwe applicaties. Je gebruikt specifieke programmeertools voor het schrijven van de code of het aanmaken en bewerken van een databank.

Je ontwikkelt eigen methodes om efficiënt te kunnen ontwikkelen. Je volgt het grote aanbod van alle beschikbare middelen die je kan vinden op het internet.  Zowel commerciële tools als vrij beschikbare tools kunnen van pas komen.

De webontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor web-applicaties die de interactiviteit tussen de gebruiker en een aanbieder vergroten. Mogelijke toepassingen zijn : webwinkels, abonnementen administratie, facturatiesystemen, content management systemen,...

In de opleiding tot webontwikkelaar wordt er aandacht besteed aan enerzijds het uitzicht van  de site (websiteproductie, HTML5, CSS3, bewegende en functionele onderdelen) en anderzijds aan scripting en databases.

We besteden ook aandacht aan het ontwikkelen van webapplicaties die al deze basiskennis integreren.

Aan het einde van de opleiding neem je deel aan een project: je maakt zelf een webapplicatie waar je alle opgedane kennis gebruikt tot een functionele app of website.

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.