Webontwikkelaar: webanimatie 1

opleidingen CVO Groeipunt

Van vrijdag 11 september 2020 t.e.m. vrijdag 15 januari 2021

Vindt plaats op:

Vrijdag van 08.45 uur tot 12 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 7

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

Animate, de opvolger van Adobe Flash, is een animatie pakket waarmee je eenvoudig animaties, denk aan tekenfilms, kan maken met je eigen tekeningen, foto's, video en audio.


In deze cursus leer je hoe je met Animate een eenvoudige webanimatie kunt maken. Banners, menu's, spelletjes, flash site... In alle situaties waar vloeiende animatie nodig is kan Animate een oplossing bieden.


Volgende zaken komen aan bod:

  • Werkruimtes instellen als HTML Canvas
  • Tekenen in Animate: penseel, vormen, kleuren, verloop
  • Afbeeldingen toevoegen
  • Animaties toevoegen: frame-per-frame, klassieke tween, bewegingstween
  • Complexe tijdslijn-animaties
  • Werken met knoppen voor eenvoudige en geavanceerde animaties


Na afloop van deze cursus kan u zelf een site maken met animaties die op alle platformen werken (gewone pc’s, tablets, smartphones, ).


Laat je vrienden en kennissen verstomd staan met een unieke en persoonlijke fotoreportage of maak een volledige, interactieve website.

Vlot met computer kunnen werken.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 90 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

Opleiding Webontwikkelaar

Een webontwikkelaar bouwt websites en webapplicaties die kunnen gebruikt worden voor bedrijven, organisaties en verenigingen.

Je krijgt een grafisch ontwerp dat afgewerkt is volgens de eisen van de klant of een designer.  Dit grafisch ontwerp wordt technisch uitgevoerd zodat het op alle schermen en voor alle toestellen mooi en functioneel gebruikt kan worden.

Soms werk je verder aan bestaande applicaties of ontwikkel je nieuwe applicaties. Je gebruikt specifieke programmeertools voor het schrijven van de code of het aanmaken en bewerken van een databank.

Je ontwikkelt eigen methodes om efficiënt te kunnen ontwikkelen. Je volgt het grote aanbod van alle beschikbare middelen die je kan vinden op het internet.  Zowel commerciële tools als vrij beschikbare tools kunnen van pas komen.

Heeft u nog geen diploma secundair onderwijs? Combineer deze diplomagerichte opleiding met de opleiding aanvullende algemene vorming en behaal jouw diploma.

Opleiding Webontwikkelaar

De webontwikkelaar is verantwoordelijk voor web-applicaties die de interactiviteit tussen de gebruiker en een aanbieder vergroten.

Mogelijke toepassingen zijn : webwinkels, abonnementen administratie, facturatiesystemen, content management systemen,...

In de opleiding tot webontwikkelaar wordt er aandacht besteed aan enerzijds het uitzicht van  de site (websiteproductie, HTML5, CSS3, bewegende en functionele onderdelen) en anderzijds aan scripting en databases.

We besteden ook aandacht aan het ontwikkelen van webapplicaties die al deze basiskennis integreren.

Op het einde van de opleiding doe je mee aan een project.  Het is de bedoeling dat je zelf een webapplicatie maakt waar je alle opgedane kennis gebruikt tot een functionele app of website.