Webontwikkelaar: Serverside-scripting 1

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 15 september 2020 t.e.m. dinsdag 19 januari 2021

Vindt plaats op:

Dinsdag van 09 uur tot 12 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 7

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

In 1994 ontwikkelde Rasmus Lerdorf van IBM de scripttaal PHP dat toen voor Personal Home Page stond. Sinds PHP versie 3.0 in 1998 staat het voor PHP Hypertext Preprocessor.

Dit is dan ook wat het doet: hypertext (HTML) voorbewerken. Een scripttaal is een high-level programmeertaal die gemaakt is om eenvoudig software te ontwikkelen. Deze taal is met name geschikt voor het ontwikkelen van dynamische webpagina's.

Met de basisvaardigheden die je leert in deze cursus, kan je snel aan de slag met gelijk welke programmeertaal.


Inhoud:

 • Introductie PHP
 • Variables and Functies, PHP Constanten,
 • Control Flow
 • Formulieren
 • Error Handling
 • Sessies en Cookies
 • Form Validation,
 • SQL–opdrachten uitvoeren – gegevens toevoegen, lezen, aanpassen en verwijderen.
 • je PHP–scripts aan een MySQL–gegevensbank koppelen.
 • toepassingen ontwikkelen om automatisch informatie uit de gegevensbank te wijzigen.
 • een eenvoudige blog– en forumtoepassing ontwikkelen.
 • grafieken genereren, CAPTCHA–beveiligingen integreren en pdf–bestanden samenstellen.


Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 90 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

Opleiding Webontwikkelaar

Een webontwikkelaar bouwt websites en webapplicaties die kunnen gebruikt worden voor bedrijven, organisaties en verenigingen: Je krijgt een grafisch ontwerp dat afgewerkt is volgens de eisen van de klant of een designer.  Dit grafisch ontwerp wordt technisch uitgevoerd zodat het op alle schermen en voor alle toestellen mooi en functioneel gebruikt kan worden.

Soms werk je verder aan bestaande applicaties of ontwikkel je nieuwe applicaties. Je gebruikt specifieke programmeertools voor het schrijven van de code of het aanmaken en bewerken van een databank.

Je ontwikkelt eigen methodes om efficiënt te kunnen ontwikkelen. Je volgt het grote aanbod van alle beschikbare middelen die je kan vinden op het internet.  Zowel commerciële tools als vrij beschikbare tools kunnen van pas komen.

De webontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor web-applicaties die de interactiviteit tussen de gebruiker en een aanbieder vergroten. Mogelijke toepassingen zijn : webwinkels, abonnementen administratie, facturatiesystemen, content management systemen,...

In de opleiding tot webontwikkelaar wordt er aandacht besteed aan enerzijds het uitzicht van  de site (websiteproductie, HTML5, CSS3, bewegende en functionele onderdelen) en anderzijds aan scripting en databases.

We besteden ook aandacht aan het ontwikkelen van webapplicaties die al deze basiskennis integreren.

Aan het einde van de opleiding neem je deel aan een project: je maakt zelf een webapplicatie waar je alle opgedane kennis gebruikt tot een functionele app of website.

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.