ASO3 Biologie

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 17 september 2020 t.e.m. donderdag 21 januari 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 12:55:00 tot 16 uur

Aantal lesuren: 60

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 46

Lokaal: nog te bepalen

EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Info opleiding

In de module biologie bestudeer je een aantal uiteenlopende onderwerpen:

 • De dierlijke cel en haar functioneren: Verschillende soorten cellen, opbouw, mechanisme van de celdeling, DNA, aanmaak van nieuwe eiwitten vanuit DNA.
 • Erfelijkheid: Waarom lijken kinderen soms heel erg op 1 van hun ouders? Waarom lijken sommige broers heel erg op elkaar en andere totaal niet? Je hebt een erfelijke aandoening, wat is de kans om deze door te geven aan je kinderen? Waarom hebben jongens meer kans op kleurenblindheid?
 • Biotechnologie en duurzaamheid: Deze onderwerpen zijn heel actueel en worden dus telkens anders ingevuld. Je zal hier vooral vanuit je eigen interesse aan kunnen werken via een groepsopdracht.
 • Voortplanting: opbouw en werking geslachtsorganen, bevruchting, ontwikkeling baby, geboorte.
 • Evolutie: Hoe komt het dat er soms verschuivingen van genfrequenties in een populatie optreden met zelfs het vormen van nieuwe genen en het verdwijnen van andere? Welke theorieën zijn er wat de het bestaan van evolutie betreft en welke argumenten hebben we om aan te nemen dat er inderdaad evolutie is? Waar staat de mens in deze evolutie?
 • Klas discussies: Op regelmatige tijdstippen selecteren we een actueel bericht binnen bovenstaande onderwerpen. Je neemt een stelling in en tracht deze te verdedigen in een klassikale discussie.


De ASO-opleiding wordt met 80% afstandsonderwijs aangeboden. Via het elektronisch leerplatform wordt leerstof en oefenmateriaal aangeboden en kunnen taken ingediend worden. De leerkracht volgt zo je leerproces op en geeft regelmatig feedback.

Het afstandsonderwijs doe je thuis op eigen tempo, een aantal tussentijdse evaluaties en de eindevaluatie gebeuren wel in het centrum.


3de graad ASO

2de graad ASO of gelijkwaardige kennis

Gespreide evaluaties + eindexamen

Diploma secundair onderwijs

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
ASO - kopieën biologie -- EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Algemeen secundair onderwijs (ASO)

Met een diploma ASO op zak ben je goed voorbereid op verdere studies aan de hogeschool of universiteit. CVO Groeipunt biedt enkel de 3de graad aan. Je hebt dus de voorkennis van de 2de graad ASO nodig

De 3de graad van een ASO-opleiding bestaat uit B-modules en specifieke modules. 

 • B-modules zijn gemeenschappelijk voor alle richtingen. Het gaat dan over de modules Nederlands, Frans, Engels, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, fysica, chemie en wiskunde. 
 • De specifieke modules zijn eigen aan een richting. In CVO Groeipunt bieden we de specifieke modules van de opleiding wetenschappen-wiskunde aan. 

De opleiding ASO wetenschappen-wiskunde omvat 2080 lestijden.

 


 

 

Opleiding Algemeen secundair onderwijs (ASO)

Onze troeven

- Flexibel: Alle cursussen worden modulair georganiseerd zodat je een eigen leertraject kunt uitstippelen naargelang je situatie en behoeften.

- Vrijstellingen: Heb je al voorkennis? Aan de hand van een vrijstellingsproef kan je sneller je traject doorlopen. Ook vroegere schoolresultaten van de 3de graad ASO kunnen leiden tot vrijstelling van bepaalde modules, maar daarvoor kijken we enkel naar resultaten die maximum 4 jaar geleden behaald werden en enkel op vertoon van het originele rapport. 

- Combinatie met examencommissie:

 • Je wenst je diploma in cvo Groeipunt te behalen: resultaten die je bij de examencommissie behaald hebt kunnen bij ons een vrijstelling opleveren.
 • Je wenst je diploma bij de examencommissie te behalen maar sommige vakken zijn voor jou te moeilijk om zelfstandig te studeren: je volgt de modules van een vak in cvo Groeipunt, de examencommissie zal je dan vrijstelling geven op basis van de behaalde deelcertificaten.
 • Alle modules ASO worden met 80% afstandsonderwijs ingericht. Je volgt thuis een digitaal leertraject, de leerkracht volgt dit op en geeft je regelmatig feedback. Je komt enkel een beperkt aantal keren naar het centrum voor remediëring en evaluatie. Zo wordt de kloof tussen de examencommissie (geen begeleiding) en onze lessen (met veel begeleiding) kleiner omdat je niet elke week in de klas hoeft te zitten.  

Infosessies

Al wie met tweedekansonderwijs wenst te starten, volgt eerst een infosessie. Momenteel zullen deze enkel online aangeboden worden. Om je aan te melden klik je op de datum van je keuze.

Maandag 24 augustus om 9u30

Maandag 24 augustus om 19u

Donderdag 27 augustus om 9u30

Donderdag 27 augustus om 19u

Afhankelijk van de situatie zullen deze infosessies online of in campus Lokeren doorgaan. Voor de online infosessies ontvang je een link via mail. Tip: check je spam als je niets ontvangen hebt!

Mocht één van de voorgestelde data niet mogelijk zijn voor jou, dan kan je een afspraak maken via dit formulier.

Uurrooster

Klik hier om het uurrooster in pdf te downloaden. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Ons professioneel en gemotiveerd team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen in je traject!