Bewust gezond koken

opleidingen CVO Groeipunt

Van vrijdag 2 oktober 2020 t.e.m. vrijdag 11 juni 2021

Vindt plaats op:

Vrijdag van 08.30 uur tot 12.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping

Info opleiding

In deze cursus nemen we ons eigen eetpatroon onder de loep. We gaan niet schrappen, wel vervangen. Daarvoor gebruiken we natuurlijke gezonde producten. Dit alles rekening houdend met smaak, kwaliteit en uitzicht.

We gaan koken met natuurlijke suikers en vetten die ons juist meer energie geven. Vezelrijke producten zorgen dan weer voor een trage maaglediging.

Module: Initiatie warme keuken

Wat leer je in deze cursus?

  • Vegetarisch koken
  • Vervangproducten gebruiken in de dagelijkse keuken
  • gerechten aanpassen met vb. suikervervanger, glutenvrij, zoutarm
  • Evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten
  • Lichte vlees- en visgerechten met lichte sausen en dressings
  • Heerlijke slaatjes
  • Zoete verwennerijen met natuurlijke suikers
  • Milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Bespreken van de voedingsmiddelentabel

Module: Initiatie warme keuken

Certificaat Hulpkok

Geen specifieke voorkennis vereist

In de loop van de lessen word je bijgestuurd door de leerkracht en krijg je onmiddellijke feedback. Aan het einde van de cursus krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie bewust bezig is met gezonde voeding biedt CVO Groepiunt de cursus Bewust gezond koken aan.

Eenvoudig, gezond en lekker koken, willen we dat niet allemaal? In deze cursus tonen we je dat het kan!

Steeds meer beseffen we dat ons lichaam nood heeft aan gezonde voeding.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
algemeen - 80 LT uniform (schort + 10 tocques + voorbinder) modules 80 LT (vrijblijvend) 1 35 EUR 35 EUR
ingrediënten bewust gezond koken halve module 1 70 EUR 70 EUR
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
Totaal: 230 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Hulpkok

bij  CVO Groeipunt leer je in 5 modules de juiste snij- en kooktechnieken aan: 

  • Start to cook
  • Koude keuken
  • Nagerechten
  • dagschotel met vis
  • dagschotels met vlees

Voorkennis: Je kunt starten zonder voorkennis. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Werkwijze: Iedere les bespreken we eerst het menu en daarna duiken we de keuken in. In een team van 4 cursisten, bereid je, afhankelijk van de module, een deel van - of wel het gehele menu: voorgerecht, soep, hoofdschotel en dessert. We genieten samen van onze eigengemaakte gerechten in ons restaurant, en na de les maken we de keuken volgens de HACCP-regels weer proper.

cvo Groeipunt besteedt in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt  in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, voor Opleidingscheques en voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback bij :

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een theoretische toets
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Vervolg aan CVO Groeipunt? Met het certificaat van Hulpkok op zak kun je instappen in de opleiding Kok of Traiteurkok. Je hebt nu ook toegang tot een aantal specialisaties: Alternatieve voeding (bewust gezond en vegetarisch koken), Buitenlandse keuken en keukenmodetrends, stage,...