Recepties en ontvangsten A

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 5 oktober 2020 t.e.m. maandag 1 februari 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18.30 uur tot 22.25 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

Info opleiding

Je leert een breed gamma traiteurgerechten bereiden.

De nadruk ligt op

  • basisbereidingstechnieken van gerechten en specifieke bereidingstechnieken
  • gerechten voor een banket of voor de verkoop in een traiteurwinkel voorbereiden en bereiden
  • de technieken van het regenereren van gerechten
  • vacuüm garen en met de combisteamer werken
  • een toonbank in een traiteurwinkel schikken en aanvullen
  • de klanten gepast onthalen en bedienen.

Traiteurkok

certificaat Hulpkok

De evaluatie gebeurt op basis van de volgende onderdelen.

  • tijdens de praktijklessen worden de cursisten bijgestuurd in hun handelingen en vaardigheden, en krijgen ze onmiddellijke feedback van de leerkracht.
  • de leerkracht geeft algemene en persoonlijke feedback aan iedere cursist
  • in de module ‘recepties en ontvangsten’ moet je een recept voor een hapje uitwerken in theorie en praktijk.

De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen in catering en traiteurkeuken? Dat is de opleiding Traiteurkok bij CVO Groeipunt iets voor jou!

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 120 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Traiteur

Droom je ervan een eigen traiteurszaak op te starten? Wil je aan de slag als Kok aan huis,  als creatieve feestarchitect  of wil je banketten organiseren? Dan is deze praktijkgerichte opleiding wat je zoekt!

De opleiding omvat volgende cursussen:

  • Trendy buffetten (koude en warme buffetten)
  • Catering  (Traiteurkeuken)
  • Recepties en ontvangsten

Voorkennis en toelatingsvoorwaarde: Certificaat Hulpkok (eerste 6 modules van het schema). 

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden. 
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.