Initiatie snacks

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 1 oktober 2020 t.e.m. donderdag 4 februari 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele
Kerkstraat 16
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping

Info opleiding

Je bereidt je een luxe-ontbijt, verfijnde snacks en kleine gerechten die je kan verkoopbaar maken in een tearoom.

Een culinair voorproefje:

  • Basis- en luxe-ontbijt
  • Croques
  • Pasta's
  • Verfijnde slaatjes
  • Pizza
  • Ovenschotels
  • Eenpansgerechten
  • Soepen en broodjes
  • Lichte maaltijden met vlees en vis
  • Tapas
  • Dessertjes om door te geven bij een verwenkoffie
  • Flensjes

Medewerker brasserie, taverne, bistro

Geen voorkennis vereist

Je wordt gedurende de praktijklessen bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden, en je krijgt onmiddellijke feedback van de leerkracht. Aan het einde van de cursus krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
gastronomisch koken - boek Claudine Versluys (vrijblijvend) 22 EUR
Totaal: 142 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE
OPLEIDINGEN

Opleiding Gastronomische brasserie

Wil je een brasserie uitbaten waar stijlvolle kwaliteitssnacks worden aangeboden? Dat kan! Je leert er alles over in de opleiding Medewerker brasserie.

De opleiding omvat volgende cursussen:

  • Culinaire snacks
  • Snacks/tearoom
  • Consumptie-ijs

Opleiding Gastronomische brasserie

Voorkennis: Je kunt zo starten met de module Culinaire snacks. Voor de module Snacks/tearoom- Consumptie-ijs moet je geslaagd zijn voor Culinaire snacks. 

Werkwijze: In de brasserie-opleiding kook je elke week een culinair driegangenmenu. We verdiepen ons in smaakcombinaties en werken zowel klassieke als trendy gerechtjes uit. Je kunt hierbij je eigen creativiteit uitwerken. Als uitdaging koken we voor genodigden.

Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via de webshop van onze leverancier online kunt bestellen.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt vanaf 1 september 2019 in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Klik hier voor de voorwaarden voor het Vlaams opleidingsverlof of voor Opleidingscheques.  Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een theoretische toets
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker brasserie, taverne, bistro.