Desserten op het bord

opleidingen CVO Groeipunt

Van zaterdag 3 oktober 2020 t.e.m. zaterdag 6 februari 2021

Vindt plaats op:

Zaterdag van 08.30 uur tot 12.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 204 - 2e verdieping

Info opleiding

Module: Hoteldesserten

Je leert overheerlijke klassieke en vernieuwende desserten bereiden samen met de bijhorende manier van dresseren. Het dresseren van desserts wordt vaak een kunst genoemd en dat is het ook. Veel hangt af van je eigen creativiteit.

Smaken, kleuren en texturen. Dat zijn de drie basiselementen waarmee je aan de slag gaat om een dessert te dresseren.Na enige tijd gaan we verder en een stapje hoger.

De nagerechten zullen op een culinair niveau staan die onze smaakpapillen verwennen. Niet alledaagse combinaties waar je nog nooit aan had gedacht, maar die vanaf de eerste hap zullen bekoren. Uiteraard moeten de smaken van een dessert goed bij elkaar passen, elkaar aanvullen en versterken.

Module: Hoteldesserten

Specialisatie Hulpkok

deelcertificaat Nagerechten

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie gepassioneerd is door zoetigheid...

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
Totaal: 125 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Kok

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je terecht bij de opleiding kok in CVO Groeipunt. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.

Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

De opleiding omvat volgende modules:

  • vleesgerechten
  • visgerechten
  • streekgerechten
  • dienst aan de kaart
  • onthaal en interactie 

Voorkennis: certificaat Hulpkok. 

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden.
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties. 

Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke.