Koude keuken

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 29 september 2020 t.e.m. dinsdag 2 februari 2021

Vindt plaats op:

Dinsdag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 104 - 1e verdieping

Info opleiding

Onze ervaren koks leren je stap voor stap koken, snijden en bakken volgens de regels van de kunst.

In de cursus Koude keuken komen basishandelingen aan bod en maken we koude gerechten klaar.

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van koude basisbereidingstechnieken;
  • de bereiding van koude basissauzen en –soepen.

We besteden veel aandacht aan de afwerking en je leert hoe je een verfijnd kaasbuffet of een feestelijke barbecue op tafel kunt toveren.

Module: Koude keuken

Certificaat Hulpkok

Geen specifieke voorkennis vereist.

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Ben je een absolute beginner, of heb je al jaren ervaring, maar wil je leren snijden en koken als een chef? Ben je op zoek naar een leuke en praktische activiteit? Wil je met gemotiveerde mensen en een begeesterde leerkracht leren koken? Dan is de cursus Koude keuken bij CVO Groeipunt iets voor jou. Met het deelcertificaat van Koude keuken op zak, ben je vertrokken in het traject tot Hulpkok, Kok of Traiteurkok.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
ingrediënten - koude keuken 1 100 EUR 100 EUR
algemeen - 80 LT uniform (schort + 10 tocques + voorbinder) modules 80 LT (vrijblijvend) 1 35 EUR 35 EUR
Totaal: 260 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Hulpkok

bij  CVO Groeipunt leer je in 5 modules de juiste snij- en kooktechnieken aan: 

  • Start to cook
  • Koude keuken
  • Nagerechten
  • dagschotel met vis
  • dagschotels met vlees

Voorkennis: Je kunt starten zonder voorkennis. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Werkwijze: Iedere les bespreken we eerst het menu en daarna duiken we de keuken in. In een team van 4 cursisten, bereid je, afhankelijk van de module, een deel van - of wel het gehele menu: voorgerecht, soep, hoofdschotel en dessert. We genieten samen van onze eigengemaakte gerechten in ons restaurant, en na de les maken we de keuken volgens de HACCP-regels weer proper.

cvo Groeipunt besteedt in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt  in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, voor Opleidingscheques en voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback bij :

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een theoretische toets
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Vervolg aan CVO Groeipunt? Met het certificaat van Hulpkok op zak kun je instappen in de opleiding Kok of Traiteurkok. Je hebt nu ook toegang tot een aantal specialisaties: Alternatieve voeding (bewust gezond en vegetarisch koken), Buitenlandse keuken en keukenmodetrends, stage,...