Bewust anders koken

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 1 oktober 2020 t.e.m. donderdag 4 februari 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 13 uur tot 16.40 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zwijnaarde
Tramstraat 69
9052 ZWIJNAARDE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Kookklas 3

Info opleiding

In deze cursus nemen we ons eigen eetpatroon onder de loep. We gaan niet schrappen, wel vervangen.

Daarvoor gebruiken we natuurlijke gezonde producten. Dit alles rekening houdend met smaak, kwaliteit en uitzicht.

We gaan koken met natuurlijke suikers en vetten die ons juist meer energie geven. Vezelrijke producten zorgen dan weer voor een trage maaglediging. Wat leer je in deze cursus?

  • Vegetarisch koken
  • Vervangproducten gebruiken in de dagelijkse keuken
  • gerechten aanpassen met vb. suikervervanger, glutenvrij, zoutarm
  • Evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten
  • Lichte vlees- en visgerechten met lichte sausen en dressings
  • Heerlijke slaatjes
  • Zoete verwennerijen met natuurlijke suikers
  • Milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Bespreken van de voedingsmiddelentabel

Geen specifieke voorkennis vereist.

In de loop van de lessen word je bijgestuurd door de leerkracht en krijg je onmiddellijke feedback. Aan het einde van de cursus krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie bewust bezig is met gezonde voeding biedt CVO Groepiunt de cursus Bewust gezond koken aan.

Eenvoudig, gezond en lekker koken, willen we dat niet allemaal? In deze cursus tonen we je dat het kan!

Steeds meer beseffen we dat ons lichaam nood heeft aan gezonde voeding.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Gevorderden + bakken: eerste deel ingrediënten, kopijen 60 EUR
Totaal: 180 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZWIJNAARDE
OPLEIDINGEN

Opleiding Huishoudelijk koken en bakken

Geniet van het klaarmaken van heerlijke gerechten en leer de culinaire finesse door
het zelf te doen. Hou je van snel en lekker koken of mag het iets verfijnder zijn? Zowel
de keukenleek als de meer ervaren huisvrouw/man kan onze gerechten maken.

Je kan zowel overdag als 's avonds onze opleidingen huishoudelijk koken en bakken volgen in onze professionele keukens.
 

Opleiding Huishoudelijk koken en bakken

Deze kook- en bakopleidingen in cvo Groeipunt behoren tot het studiegebied huishoudelijk koken. Per opleiding/module ontvang
je een deelcertificaat. 

In cvo Groeipunt kan je volgende opleidingen huishoudelijk koken volgen:

  • Nieuwe starters volgen de opleiding Start to cook [duurtijd = 80 lestijden = 1 semester]
  • Vervolgkeuzes: je kan verder bekwamen met 1 of meerdere van de volgende specialisaties:
    • Dagelijkse kost [80 lestijden]
    • Streekgerechten [80 lestijden]
    • Aangepast koken: vegetarisch/veganistisch [80 lestijden]

      Je kan ook starten in deze specialisatiemodules indien je door middel van een toelatingsproef kan aantonen dat je voldoende basiskennis koken hebt.
       
  • Daarna kan je je kookkennis nog aanscherpen en uitdagen met volgende vervolgopleidingen:
    • Wereldkeuken [80 lestijden]
    • Hip en trendy koken [80 lestijden]
    • Italiaans en Mediteraans koken [80 lestijden]
       
  • Tenslotte kan je je bekwamen tot absolute feestkok met de opleiding Verwen je gasten [80 lestijden]

Bakken

Na de module Start to cook (of aantonen dat u basiskennis koken beheerst dmv
toelatingsproef) kan u eveneens kiezen voor modules waar bakken centraal staat:

  • Starters: elementaire baktechnieken [80 lestijden]
  • Vervolg bakken: banketbakken [80 lestijden]