Onthaal en interactie

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 29 september 2020 t.e.m. dinsdag 2 februari 2021

Vindt plaats op:

Dinsdag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 10

Lokaal: bar

Info opleiding

We zien zowel een theoretische als een praktische benadering van het onthalen van gasten:

Je leert bijvoorbeeld

  • hoe je een fles wijn opent,
  • hoe je water moet uitschenken
  • hoe we volgens de etiquette gasten ontvangen en bedienen!

We zetten daarna de theorie om in de praktijk en bedienen de genodigden van de collega-cursisten van de koksmodule. Daardoor gaan de praktijklessen niet altijd op hetzelfde moment door.

De nadruk ligt op:

  • tafels dekken volgens etiquette;
  • gasten verwelkomen en begeleiden;
  • gerechten en dranken opdienen;
  • tafels afruimen;
  • klachten behandelen.

Geen specifieke voorkennis vereist.

In de loop van de lessen word je bijgestuurd door de leerkracht en krijg je onmiddellijke feedback. Aan het einde van de cursus krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie op een professionele manier gasten wil ontvangen en bedienen!

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
kopieën 5 EUR
Totaal: 125 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Kok

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je onder andere terecht in de opleiding kok. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen.

De opleiding omvat volgende cursussen:

  • vleesgerechten
  • visgerechten
  • streekgerechten
  • dienst aan de kaart
  • onthaal en interactie 

Opleiding Kok

Voorkennis: Certificaat Hulpkok (eerste 6 modules van het schema). Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. voor de KMO-portefeuille.

Behaal je een eerste diploma secundair onderwijs in combinatie met deze opleiding, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden.
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties. 

Studiebewijs- Diploma Secundair Onderwijs

Slaag je voor alle modules, dan behaal je het certificaat van Kok. Het certificaat Kok geeft, samen met het certificaat Aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo het diploma van kok, dan krijg je van de Vlaamse Gemeenschap een premie die gelijk is aan het inschrijvingsgeld dat je betaald hebt voor de opleiding! 

Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke.