Wereldkeuken

opleidingen CVO Groeipunt

Van woensdag 30 september 2020 t.e.m. woensdag 3 februari 2021

Vindt plaats op:

Woensdag van 18 uur tot 21:55:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zottegem
Sabina van beierenlaan 35
9620 ZOTTEGEM

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 1

Info opleiding

We bereiden elke les een menu uit een bepaald land of werelddeel. Lekkere gerechten maken en ondertussen onze blik op de wereld verruimen! We werken met vlees, vis, schaal- en schelpdieren. Exotische specerijen en minder bekende ingrediënten passeren de revue. Kortom, een boeiend en leerrijk avontuur, een must voor onze smaakpapillen!

We starten in Azië, reizen dan door naar Australië, Afrika en om te eindigen in Amerika.

ENKELE VOORBEELDEN:

Tajine op Marokkaanse wijze, wraps met rivierkreeftjes en guacamole, chili con carne, Chimichurri, sushi , tikka massala, cajun fried chicken.

Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Gevorderden + bakken: eerste deel ingrediënten, kopijen 60 EUR
Totaal: 180 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT ZOTTEGEM
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Huishoudelijk koken en bakken

Geniet van het klaarmaken van heerlijke gerechten en leer de culinaire finesse door
het zelf te doen. Hou je van snel en lekker koken of mag het iets verfijnder zijn? Zowel
de keukenleek als de meer ervaren huisvrouw/man kan onze gerechten maken.

Je kan zowel overdag als 's avonds onze opleidingen huishoudelijk koken en bakken volgen in onze professionele keukens.
 

Opleiding Huishoudelijk koken en bakken

Deze kook- en bakopleidingen in cvo Groeipunt behoren tot het studiegebied huishoudelijk koken. Per opleiding/module ontvang
je een deelcertificaat. 

In cvo Groeipunt kan je volgende opleidingen huishoudelijk koken volgen:

  • Nieuwe starters volgen de opleiding Start to cook [duurtijd = 80 lestijden = 1 semester]
  • Vervolgkeuzes: je kan verder bekwamen met 1 of meerdere van de volgende specialisaties:
    • Dagelijkse kost [80 lestijden]
    • Streekgerechten [80 lestijden]
    • Aangepast koken: vegetarisch/veganistisch [80 lestijden]

      Je kan ook starten in deze specialisatiemodules indien je door middel van een toelatingsproef kan aantonen dat je voldoende basiskennis koken hebt.
       
  • Daarna kan je je kookkennis nog aanscherpen en uitdagen met volgende vervolgopleidingen:
    • Wereldkeuken [80 lestijden]
    • Hip en trendy koken [80 lestijden]
    • Italiaans en Mediteraans koken [80 lestijden]
       
  • Tenslotte kan je je bekwamen tot absolute feestkok met de opleiding Verwen je gasten [80 lestijden]

Bakken

Na de module Start to cook (of aantonen dat u basiskennis koken beheerst dmv
toelatingsproef) kan u eveneens kiezen voor modules waar bakken centraal staat:

  • Starters: elementaire baktechnieken [80 lestijden]
  • Vervolg bakken: banketbakken [80 lestijden]