Vegetarisch koken A

opleidingen CVO Groeipunt

Van vrijdag 2 oktober 2020 t.e.m. vrijdag 5 februari 2021

Vindt plaats op:

Vrijdag van 08.30 uur tot 12.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping

Info opleiding

Module: Koude keuken

Volgens een recente studie eet de Belg steeds vaker vegetarisch. Ook flexitariërs (die een paar keer per week geen vis of vlees eten) worden steeds talrijker.

  • Vanuit een ecologische en duurzame invalshoek focussen we in deze eigentijdse cursus op plantaardige voeding.
  • We laten ons hierbij inspireren door groenten, vruchten, zeegroenten, kiemgroenten, noten, zaden, peulvruchten, granen, plantaardige zuivel en alternatieven voor vis en vlees.

Wekelijks worden er per groepje 2 of 3 gerechtjes klaargemaakt die we daarna proeven!. Uiteraard zorgen we ook voor een mooie en kleurrijke presentatie. Je zult veel nieuwe producten en ingrediënten leren kennen!

Modules: Koude keuken

Certificaat Hulpkok


Wij raden aan om zeker eerst Initiatie warme keuken (Start to cook) te volgen zodat je de nodige basistechnieken onder de knie hebt.

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie (vaker) vegetarisch wil eten.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
Totaal: 125 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Hulpkok

bij  CVO Groeipunt leer je in 5 modules de juiste snij- en kooktechnieken aan: 

  • Start to cook
  • Koude keuken
  • Nagerechten
  • dagschotel met vis
  • dagschotels met vlees

Voorkennis: Je kunt starten zonder voorkennis. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Werkwijze: Iedere les bespreken we eerst het menu en daarna duiken we de keuken in. In een team van 4 cursisten, bereid je, afhankelijk van de module, een deel van - of wel het gehele menu: voorgerecht, soep, hoofdschotel en dessert. We genieten samen van onze eigengemaakte gerechten in ons restaurant, en na de les maken we de keuken volgens de HACCP-regels weer proper.

cvo Groeipunt besteedt in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt  in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, voor Opleidingscheques en voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback bij :

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een theoretische toets
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Vervolg aan CVO Groeipunt? Met het certificaat van Hulpkok op zak kun je instappen in de opleiding Kok of Traiteurkok. Je hebt nu ook toegang tot een aantal specialisaties: Alternatieve voeding (bewust gezond en vegetarisch koken), Buitenlandse keuken en keukenmodetrends, stage,...