Industrieel Elektrotechnisch Installateur: 3e jaar

opleidingen CVO Groeipunt

Van woensdag 30 september 2020 t.e.m. maandag 11 januari 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18 uur tot 19.15 uur, 19.15 uur tot 22 uur

Woensdag van 18 uur tot 19.15 uur, 19.15 uur tot 22 uur

Aantal lesuren: 120

Prijs lesuren: 180 EUR

CVO Groeipunt Ninove
Centrumlaan 160
9400 NINOVE

Lokaal: Werkplaats Elektriciteit

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 180 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT NINOVE
OPLEIDINGEN

Opleiding Industrieel installateur

De industrieel elektrotechnisch installateur houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector. Zijn takenpakket bestaat uit schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Combineer deze diplomagerichte opleiding met de opleiding aanvullende algemene vorming en behaal jouw diploma.

Opleiding Industrieel installateur

De beroepsopleiding elektricien voor industriële installaties omvat 3 jaren bij cvo Groeipunt. De industrieel elektrotechnisch installateur houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector. Zijn takenpakket bestaat uit schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

In cvo Groeipunt kan het traject industrieel elektrotechnisch installateur gevolgd worden als aanvullende opleiding na het behalen van het certificaat residentieel elektrotechnische installateur. Deze cursisten starten dan onmiddellijk in het 2de jaar. Nieuwe starters in de opleiding industrieel elektrotechnisch installateur starten in het 1ste jaar en doorlopen het volledige 3-jarige traject. Gezien de gemeenschappelijke inhoud van beide opleidingen volgen cursisten van het 1ste jaar residentieel installateur en het 1ste jaar industrieel installateur dezelfde lesinhouden gedurende hun 1ste jaar.