Haal meer uit internet - Maak je eigen website (Drupal)

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 10 september 2020 t.e.m. donderdag 14 januari 2021

Lesuren nog niet gekend.

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

Maak zelf een professionele website voor je hobby, je vereniging, je winkel, je bedrijf. De software is gratis omdat het gemaakt wordt door universiteiten en vrijwilligers. Wij bieden u tijdens de lessen een hosting aan. (Een basis hosting met domeinnaam, kost trouwens tegenwoordig niet meer dan 20€/jaar.) Vanaf de eerste les heb je reeds een website. Gewone basiskennis (mailen, verkenner, tekstverwerking,..) is voldoende. Geen voorkennis nodig van enige code (HTML, javascript, CSS,..) We maken gebruik van een kant-en-klaar pakket: Drupal.


WAT IS DRUPAL?


Samen met Wordpress en Joomla is Drupal één van de drie grote spelers op webdesign gebied. Drupal staat bekend omwille van zijn grote mogelijkheden, stabiliteit, veiligheid,… en wordt beschouwd als de beste van de drie qua mogelijkheden. Veel websites schakelen over naar Drupal omwille van bovenstaande voordelen, zeker er nu een nieuwe versie uitgebracht werd: Drupal 8. Naast vele kleine sites kan Drupal ook de grote firma’s tot zijn ‘klanten’ rekenen. Zo zijn bijna alle TV en radio zenders, universiteiten, officiële instellingen,… Drupal sites. Elke dag komen er van over de gehele wereld, ontelbare sites bij. Kijk maar eens naar dit overzicht met een sortering per opmaaksjabloon: https://drupalthemesamples.com/top-themes/


LEERSTOF?


Onze leerkrachten (én cursisten) hebben zelf didactische sites gemaakt. We zijn daarmee toonaangevend in Vlaanderen.


Theorie staat op: www.drupal8.support

Bronsite: www.drupal.org


Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën (vrijblijvend) 1 5 EUR 5 EUR
Totaal: 95 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Webontwikkelaar

Een webontwikkelaar bouwt websites en webapplicaties die kunnen gebruikt worden voor bedrijven, organisaties en verenigingen: Je krijgt een grafisch ontwerp dat afgewerkt is volgens de eisen van de klant of een designer.  Dit grafisch ontwerp wordt technisch uitgevoerd zodat het op alle schermen en voor alle toestellen mooi en functioneel gebruikt kan worden.

Soms werk je verder aan bestaande applicaties of ontwikkel je nieuwe applicaties. Je gebruikt specifieke programmeertools voor het schrijven van de code of het aanmaken en bewerken van een databank.

Je ontwikkelt eigen methodes om efficiënt te kunnen ontwikkelen. Je volgt het grote aanbod van alle beschikbare middelen die je kan vinden op het internet.  Zowel commerciële tools als vrij beschikbare tools kunnen van pas komen.

De webontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor web-applicaties die de interactiviteit tussen de gebruiker en een aanbieder vergroten. Mogelijke toepassingen zijn : webwinkels, abonnementen administratie, facturatiesystemen, content management systemen,...

In de opleiding tot webontwikkelaar wordt er aandacht besteed aan enerzijds het uitzicht van  de site (websiteproductie, HTML5, CSS3, bewegende en functionele onderdelen) en anderzijds aan scripting en databases.

We besteden ook aandacht aan het ontwikkelen van webapplicaties die al deze basiskennis integreren.

Aan het einde van de opleiding neem je deel aan een project: je maakt zelf een webapplicatie waar je alle opgedane kennis gebruikt tot een functionele app of website.

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.