Elektriciteit: Industrieel 1 (Elektrotechnicus)

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 1 oktober 2020 t.e.m. maandag 21 juni 2021

Vindt plaats op:

Donderdag van 18.30 uur tot 22.20 uur

Maandag van 18.30 uur tot 22.20 uur

Aantal lesuren: 320

Prijs lesuren: 480 EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 22

Lokaal: Atelier Elektriciteit - 1e verdieping

Info opleiding

Deze basismodule industriële elektriciteit vormt samen met de module industriële installaties een onderdeel van de vakopleiding industrieel elektrotechnisch installateur. Je zal in staat zijn om zelfstandig in een industriële omgeving componenten te plaatsen of aan te sluiten. Verder plaats je signaliserings- en bedieningsapparatuur, pneumatische componenten, nood- en beveiligingsapparatuur,
Je plaatst ook motoren, toestellen, industriële verwarmingstoestellen, industriële schakelaars, verlichtingstoestellen e.d.
Deze zeer praktijkgerichte opleiding is uitermate geschikt voor personen die in een industriële elektrische omgeving tewerkgesteld zijn.

Inschrijvingsgeld: max € 300/schooljaar + andere kosten

Geslaagd voor Residentieel Elektrotechnisch Installateur 1 of voorkennis bewijzen

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
industriële elektriciteit en installaties - syllabus (vrijblijvend) 1 20 EUR 20 EUR
Totaal: 500 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Industrieel installateur

De industrieel elektrotechnisch installateur houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector. Zijn takenpakket bestaat uit schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

 

In cvo Groeipunt kun je het traject industrieel elektrotechnisch installateur volgen als aanvullende opleiding na het behalen van het certificaat residentieel elektrotechnisch installateur. Je start dan onmiddellijk in het 2de jaar. Nieuwe starters in deze starten in het 1ste jaar en doorlopen het volledige 3-jarige traject. Gezien de gemeenschappelijke inhoud van beide opleidingen volgen cursisten van het 1ste jaar residentieel installateur en het 1ste jaar industrieel installateur dezelfde lesinhouden gedurende hun 1ste jaar.

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.