Italiaans conversatie 1 (Vantage 1B - tweewekelijks)

opleidingen CVO Groeipunt

Van woensdag 23 september 2020 t.e.m. woensdag 16 juni 2021

Vindt plaats op:

Woensdag van 08.45 uur tot 11.30 uur

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 EUR

CVO Groeipunt Zele
Kerkstraat 16
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: nog te bepalen

Info opleiding

Je bent al behoorlijk vlot en een conversatiegroep zegt je wel wat. Je wilt je niveau op peil houden en zelfs opkrikken. Hier kun je van gedachten wisselen over allerlei actuele onderwerpen. Jouw spreek- en luistervaardigheden aanscherpen is ons doel.


In dit jaar ligt de nadruk op het perfectioneren van het mondelinge taalgebruik. Aan de hand van een waaier van didactische werkvormen (debatten, rollenspellen, presentaties…) leer je je in nagenoeg alle communicatiesituaties goed uit de slag trekken. De voertaal is exclusief Italiaans. Naar het einde van dit jaar toe kan je relatief lang aan het woord blijven en een gevarieerd en correct taalgebruik hanteren, met een spreektempo dat het gemiddelde tempo van moedertaalsprekers benadert.


Daarnaast is er ook nog af en toe ruimte voor interessante, leerrijke en aangename extra activiteiten die zorgen voor een bijzonder gezellige sfeer in de klasgroep.


RICHTGRAAD 1

 • Niveau 1 = breakthrough (A1*)
 • Niveau 2 = waystage (A2)

RICHTGRAAD 2 (B1)

 • Niveau 3= threshold 1
 • Niveau 4= threshold 2
 • Niveau 5= threshold 3
 • Niveau 6= threshold 4

RICHTGRAAD 3 (B2)

 • conversatie 1 = vantage 1
 • schrijven en lezen 1 = vantage 2

RICHTGRAAD 4 (C1)

 • conversatie 2 = effectiveness 1
 • schrijven en lezen 2 = effectiveness 2
 • conversatie Plus = effectiveness 1A (60 lestijden)


*A1-A2-B1-B2-C1 = niveaus volgens de schaal van het Europees ReferentieKader (ERK).

Certificaat Italiaans richtgraad 2 (threshold 4) of slagen voor een niveautest

Permanente evaluatie

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Italiaans conversatie 1 - Vantage 1B - tweewekelijks 1 6 EUR 6 EUR
Totaal: 96 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT ZELE KERKSTRAAT
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Talen - Italiaans

Ben je fan van "la bella Italia"? Wil de weg vragen naar het wondermooie Verona? Een enthousiaste gids begrijpen die de fresco's van de Sixtijnse kapel toelicht? De fascinerende gebarentaal van de Italianen begrijpen of je Italiaans opkrikken voor je job? Bij CVO Groeipunt kun je zowel als absolute beginner als als gevorderde terecht! En dit zowel overdag als 's avonds.

In onze opleiding Italiaans staat een communicatieve aanpak centraal. Tijdens de eerste twee jaar leer je in CVO Groeipunt stap voor stap communiceren over dagelijkse onderwerpen. Zowel spreken, luisteren, schrijven als lezen komen geïntegreerd aan bod.
Eenmaal je de basisprincipes van het Italiaans onder de knie hebt, leer je in een ontspannen sfeer verder communiceren over vertrouwde thema’s en dit binnen de 4 vaardigheden. Ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven beschrijven, praten over ambities en verwachtingen: het komt stap voor stap aan bod in cvo Groeipunt.

Tot slot is er conversatie Italiaans als je al behoorlijk vlot en correct het Italiaans beheerst. Spreken en luisteren over actuele onderwerpen zijn hier de sleutelwoorden.

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof of voor opleidingscheques. Alleen wie de opleiding reeds aangevat heeft voor 1 september 2019, kan nog verder gebruik maken van betaald educatief verlof. Dit kan tot 31 december 2021. Opleidingscheques kan alleen nog voor cursisten die zowel betaald educatief verlof als opleidingscheques aangevraagd hebben voor dezelfde opleiding in de periode voor 31 augustus 2019.