Opleiding Kok
Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je terecht bij de opleiding kok in CVO Groeipunt. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.
Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.
De opleiding omvat volgende modules:
- vleesgerechten
- visgerechten
- streekgerechten
- dienst aan de kaart
- onthaal en interactie
Voorkennis: certificaat Hulpkok.
Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld!
Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!
Permanente evaluatie en feedback
- Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
- Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
- Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
- Er is een eindproef (eigen gerecht).
- Je kookt voor genodigden.
- De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke.