Dagschotels Vis

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 23 februari 2021 t.e.m. dinsdag 22 juni 2021

Vindt plaats op:

Dinsdag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

Info opleiding

In de cursus Dagschotels met vis bereid je met behulp van je medecursisten bij CVO Groeipunt elke week 2 gerechten. Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten.

Je leert de “voorbereiding” en “bereiding” van de verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren.

Je verwerft inzicht in het verwerken van verse kruiden in de bereidingen, in de herkomst en het planten ervan. Je gaat een foodcost van een gerecht leren berekenen en het juist samenstellen van een menu rekening houdend met het seizoen.

Met vis zijn er heel wat mogelijkheden. De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van vis en begeleidende groenten en fruit;
  • visbereidingen;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • de bereiding van begeleidende sauzen;
  • de bereiding van soepen op basis van vis;
  • de bereiding van aangepaste aardappel-, rijst- en groentebereidingen.

Certificaat Hulpkok

Modules:

  • Initiatie warme keuken (Start to cook)
  • Koude keuken
  • Nagerechten
  • Dagschotels met vis
  • Dagschotels met vlees en gevogelte


deelcertificaat initiatie warme keuken en deelcertificaat koude keuken.


Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • Je kookt voor genodigden
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze cursus maakt deel uit van het traject tot Hulpkok. Wie hulpkok is kan later eventueel doorstromen naar de opleiding Kok of Traiteur.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten halve semester - dagschotels vis 1 57,5 EUR 57,5 EUR
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
Totaal: 182,5 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Kok

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je terecht bij de opleiding kok in CVO Groeipunt. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.

Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

De opleiding omvat volgende modules:

  • vleesgerechten
  • visgerechten
  • streekgerechten
  • dienst aan de kaart
  • onthaal en interactie 

Voorkennis: certificaat Hulpkok. 

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden.
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties. 

Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke.