Opleiding Brasserie
Er zijn maar enkele plaaten meer vrij voor deze opleiding
Van donderdag 25 februari 2021 t.e.m. donderdag 24 juni 2021
Vindt plaats op:
Donderdag van 18.30 uur tot 22.10 uur
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 EUR
Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9
Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping
Snacks Tearoom
Alle basisbereidingen van de initiatiemodule leer je hier zelfstandig klaarmaken.
We bouwen verder op de vorige cursus door afgeleiden van de basisbereidingen klaar te maken. We leren alternatieve bindingen te gebruiken, bouillons en fonds bereiden, gebruiken en regenereren, we maken kennis met het vacuüm garen;
-voorbereiding van de producten = mise en place;
-bewaring en opwarming van afgewerkte gerechten;
-verschillende manieren van bewaren en stockeren van de voorbereide producten: vacuüm, snelvriezen, …;
-de juiste cuisson op vlees- en visgerechten;
-presentatie van gerechten.
Een culinair voorproefje:
-maaltijdsalades;
-salades voor buffetten;
-ovenschotels;
-waterzooi van kip met nieuwe bindmiddelen en smaakverbeteraars;
-desserts en zoetigheden om bij verwenkoffie te serveren;
-spaghetti en pasta’s op eigen wijze;
-gepocheerde vis.
Modules:
deelcertificaat Initiatie snacks
Gespreide evaluatie en feedback
Certificaat: Medewerker brasserie, taverne, bistro
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten halve semester Snacks tearoom | 1 | 75 EUR | 75 EUR | |
Materiaal (vrijblijvend) | 1 | 0 EUR | 0 EUR | |
kopieën | 1 | 5 EUR | 5 EUR |